Η τάτσα έμεινε δυστυχώς στη Βουλή…

%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b7Αδυνατούν να πείσουν οι βουλευτές για το έργο και την ποιότητα του επιτελούμενου έργου τους. Όταν κάνουν το ένα λάθος πάνω στο άλλο, φυσικό είναι να αμφισβητούνται οι προθέσεις τους και η υπευθυνότητά τους. Κυρίως σε ό,τι αφορά τα κεκτημένα τους. Αν «κούρευαν» τα επιδόματα άλλων αξιωματούχων χωρίς να επηρεαστούν τα δικά τους, θα φρόντιζαν να παρελαύνουν στα τηλεοπτικά πλατό για να πείσουν ότι νοικοκυρεύουν το κράτος… Επειδή από λάθος περιέκοψαν και τα δικά τους επιδόματα, αποφεύγουν επιμελώς το θέμα. Έκαναν λάθος με το νομοσχέδιο για τον Συνεργατισμό δύο φορές. Η πρώτη φορά χρεώνεται στην προηγούμενη Βουλή. Η δεύτερη με τον έλεγχο από τον Γενικό Ελεγκτή στην παρούσα Βουλή.

Έκαναν λάθος με τα επιδόματα. Έκαναν λάθος(!!!) με τις περικοπές κονδυλίων που αφορούν αναπτυξιακά προγράμματα, γιατί εντάχθηκαν στο κεφάλαιο για τις αποκρατικοποιήσεις τις οποίες η αντιπολίτευση θέλησε να μπλοκάρει. Η προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Δ. Συλλούρη ότι θα διερευνήσει όλες τις παραμέτρους που αφορούν αποκρατικοποίηση/ιδιωτικοποίηση δημοσίων οργανισμών και κρατικών επιχειρήσεων, δεν μπορεί να είναι καθησυχαστική. Και σε μια νέα συνεδρία μπορεί να επαναληφθεί το λάθος. Τα πορίσματα της έρευνας, ανακοίνωσε ο κ. Συλλούρης, «θα δημοσιοποιηθούν μετά τις δημοτικές εκλογές, καθότι δεν κρίνεται δεοντολογικά ορθό και/η σκόπιμο η ίδια η Βουλή να συμβάλει είτε άμεσα είτε έμμεσα στη διατάραξη του επικρατούντος καλού προεκλογικού κλίματος μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών». Πέραν από προφανής ο λόγος για τη γνωστοποίηση μετά τις εκλογές των πορισμάτων. Αλλά η ζημιά έγινε σε ό,τι αφορά την παραγωγή πολιτικής και το πολιτικό προσωπικό σε όλους τους χώρους. Η τάτσα, όπως είχε επισημάνει σε άλλη περίπτωση ο ηγέτης του Δημοκρατικού Συναγερμού, έχει μείνει αυτή τη φορά στη Βουλή. Ο κόσμος απαξιώνει συλλήβδην τους εκπροσώπους που πρόσφατα επέλεξε για να τον εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο. Και γυρίζει την πλάτη στους πολιτικούς και τα κόμματα, σε μια πολύ ιδιαίτερη φάση σε ό,τι αφορά το μέλλον του τόπου. Κι αυτή η απαξίωση οδηγεί στον λαϊκισμό.

Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Σταύρος Αγγελίδης έγραφε τον Απρίλιο του 1990 για τους «διαφθορείς των νόμων» και λες και δεν πέρασε μια μέρα από τότε, καθώς οι ίδιες συμπεριφορές εντοπίζονται και σήμερα: «…Αν δεν ανακοπεί αποφασιστικά η αμφισβήτηση της κρατικής εξουσίας, αν το κάθε κόμμα, η κάθε οργάνωση, η κάθε ομαδούλα αφεθεί να παίρνει και να εφαρμόζει δικές της αποφάσεις για το μέλλον της Κύπρου, αν επιτραπεί στους καταστροφείς των νόμων να παρασύρουν τους νέους και τους ανόητους ανθρώπους σε περιπέτειες, τότε θα είμαστε άξιοι κάθε συνέπειας της αμυαλοσύνης μας.»

Ανδρούλα Ταραμουντά

14.12.2016

This entry was posted in ΑΡΘΡΑ. Bookmark the permalink.