Ο λαός δεν γελιέται πια. Τα κατάλαβε όλα

ΔΕΝ είμαστε μοιρολάτρες, αλλά δεν μπορούμε και να μην λέμε την αλήθεια: Η κατάσταση στο Κυπριακό επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο σε βάρος μας. Τα δεδομένα είναι κακά, γι’ αυτό και ο κυπριακός Ελληνισμός οφείλει να είναι σε εγρήγορση.

ΦΑΝΕΡΗ ένδειξη της ανησυχητικής αυτής εξέλιξης, τα συνεχή διαγγέλματα του Προέδρου Αναστασιάδη. Τα κάνει, υποτίθεται, «για να ενημερώνει για όλα το λαό», αλλά δεν %ce%b3%ce%b5%ce%bb«Γάντι» στις εξελίξεις και στο πνεύμα του παρόντος άρθρου η γελοιογραφία του Πέτρου Παπαπέτρου (Πιν), στον «Φιλελεύθερο».

από αυτά, αφ’ ενός μιαν αγωνία του ΠτΔ για τα όσα συμβαίνουν και, προπαντός, για όσα τεκταίνονται. Παράλληλα όμως, εμφανής και η προσπάθεια δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων στον κόσμο ότι «κάτι καλό γίνεται». Δήθεν. Ότι «δεν ξεπερνά τα όρια» και πως «δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί λύση που θα απορρίψει ο λαός», αλλά «ούτε και λύση όπως εκείνη του 2004». Πάλι δήθεν.

ΜΑΣ είπε μετά το «Πελεράν», ότι δεν θα δεχθεί χρονοδιαγράμματα και πενταμερή διάσκεψη χωρίς τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε και πολυμερή χωρίς πρώτα να συμφωνηθούν όλα και ειδικά το εδαφικό. Και είδαμε όσα γίνονται: Εντελώς τα αντίθετα. Ό,τι προαναγγέλλουν οι Τούρκοι, η Άγκυρα και ο Ακιντζί! Έλεος πια! Ντροπή! Ντροπή!

ΚΙ ΟΛΑ αυτά, δήθεν ότι αποφασίστηκαν μεταξύ πινιάς και μεζέ στο σπίτι της κυρίας Ελίζαπεθ Σπέχαρτ. Μάλιστα! Ας παραμείνει στην ιδέα του ο Πρόεδρος ότι το πίστεψε αυτό ο κόσμος, αλλά και να χωνέψει, ότι η πραγματικότητα είναι άλλη από αυτήν που νομίζει. Ακριβώς γιατί ο λαός, παρά τα όσα ζει και υποφέρει, με τα οικονομικά του προβλήματα, τα κουρέματα, τα αξιόγραφα που έγιναν καπνός και τα συναφή, είναι απρόθυμος να πει «έλα Μουσταφά, πάρτα όλα»! Δεν υπάρχει περίπτωση να παρασυρθεί για μια ακόμα φορά με διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις, χωρίς να είναι σίγουρος για την αλήθεια γύρω από αυτές. Για το ποιοι στέκουν πίσω από αυτές. Δεν τον πείθουν πια παραπειστικές«κορώνες» τύπου «νενικήκαμεν». Ούτε υποκριτικές κραυγές, όπως «αν δεν γίνει η Ένωσις θα παραιτηθώ», ενώ μόλις συντελέστηκε συνωμοτικά το φιάσκο της Κοφίνου, σβήστηκε με μονοκοντυλιά η Ένωση και έγινε φλάμπουρο το φάντασμα της «αδέσμευτης ανεξαρτησίας».

ΕΙΝΑΙ φανερή η σύγχυση και ο πανικός Αναστασιάδη, αλλά και η νευρικότητα που τον διακατέχει. Όμως, είναι ακόμα πιο φανερή η προσπάθειά του να δημιουργήσει το κλίμα που θεωρεί ότι του χρειάζεται για επανεκλογή του το 2018. Αλλά να το ξέρει πολύ καλά: Θα την «πατήσει» με λυγμούς, αν ζει με την πλάνη ότι με το «κούντημα» του Κυπριακού ακόμη πιο κάτω (προς τα πίσω για την πλευρά μας), σε συνδυασμό με την ακατάσχετη υποχωρητικότητα και αποδοχή των τουρκικών μαξιμαλιστικών επιδιώξεων και τη συνεχιζόμενη τακτική διορισμών σε θέσεις προσώπων από χώρους πέραν του ΔΗΣΥ για σκοπούς ψηφοθηρίας και μόνο, θα του εξασφαλίσουν την επανεκλογή.

ΑΣ μη νομίζουν ο Πρόεδρος και ο καλοπληρωμένος περίγυρός του, ότι ο λαός δεν αντιλαμβάνεται την πολύπλευρη και σατανική προσπάθεια που καταβάλλεται, για να αποκοιμάται με ψεύδη και υποκρισίες που παρουσιάζονται ως αξιόπιστες αλήθειες. Ότι στην όλα προσπάθεια παραπλάνησης πρωτοστατούν Προεδρικό, ηγεσίες ΔΗΣΑΚΕΛ, Άϊντα και άλλοι εχθροί του κυπριακού Ελληνισμού, δημοσιογράφοι, σταθμοί και έντυπα, με πρώτη την ελεεινή εκπομπή της συγγενούς του προέδρου Ελίτας, στο ΡΙΚ. Ότι, ενώ όλα μαγειρεύονται πίσω από κλειστές πόρτες, με τουρκικές πάντα συνταγές και πανέτοιμους τους κοφτήρες χαβλιόδοντες του Αττίλα, ο λαός τρέφεται μόνο με παραπλανητικά λογίδρια όπως «αν δεν συμφωνηθούν όλα, τίποτε δεν ισχύει». Ότι, γνωρίζοντας οι σεφ ότι αυτό που ετοιμάζονται να σερβίρουν είναι πολύ πιο αηδιαστικό από το σχέδιο Ανάν, μηχανεύονται τρόπους να «κλείσουν» το Κυπριακό με ενδιάμεση συμφωνία, τον Γενάρη στη Γενεύη, αντί με συνολική συμφωνία που θα εγκριθεί με δημοψήφισμα από τον ίδιο το λαό. Φοβούνται όπως ο διάβολος το λιβάνι το δημοψήφισμα, γιατί ξέρουν ότι θα είναι το τέλος, ο τάφος, όσων μηχανεύονται και βυσσοδομούν. Να ανησυχούν πρέπει, ότι η στημένη παράσταση στη Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του Κυπριακού με την « ενδιάμεση συμφωνία», αλλά η ευκαιρία απογύμνωσής τους από τα μασκαρέματα που έχουν στήσει για να παραπλανήσουν το λαό.

ΔΕΝ γελιέται όμως ο λαός. Το αισθητήριό του – που ευτυχώς ξύπνησε – είναι τόσο δυνατό, ώστε τη δεδομένη στιγμή θα τρίψει στα μούτρα τα κακά (τα κακκά) όσων εργάζονται σε βάρος του και προσπαθούν, με νύχια, δόντια και  υποκρισία, το καρναβαλικό κατασκεύασμά τους να παρουσιαστεί ως «λύση» του Κυπριακού.

ΕΛΛΗΝΕΣ της Κύπρο, ψηλά τις σημαίες της αντίστασης κατά της τουρκικής βουλιμίας και δολιότητας! Εναντίον της πολύπλευρης υποκρισίας, η οποία σκοπεί στον εκτοπισμό σας από τον τόπο σας. Εναντίον όσων μιλούν για δέντρο και δάσος, ενώ εργάζονται μανιωδώς να τα κάψουν και τα δυο και να παραδώσουν, μέσω δηλητηριώδους παρασκευής εγκληματικών μαγειρείων, τη γη στους Τούρκους.

nikospa.wordpress.com

4.14.2016

This entry was posted in ΑΡΘΡΑ. Bookmark the permalink.