Ο Γαλανός, η Αμμόχωστος και η αναίδεια…6000 πιθήκων

Ζητά ψήφους, ενώ έπρεπε να ντρέπεται και να σιωπά.

%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%83

Τον ψήφον Αμμοχωστιανοί πάλαι θα σας ζητήσω,

μπορεί να’ μαι καμμούμενος, μα θα σας πάρω πίσω,

μαζίν με ψευτοδήμαρχον εν να σας κανονίσω!..

ΜΕΤΑΞΥ των υποψηφίων για τη δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου, είναι και ο Αλέξης Γαλανός. Ο νυν δήμαρχος, που έχει το θράσος να είναι ξανά υποψήφιος. «Ανεξάρτητος» αυτή τη φορά, αφού φαίνεται πως όλα τα κόμματα δεν τον δέχτηκαν ως υποψήφιό τους.

ΚΑΙ είναι πράγματι μεγάλο το θράσος του να ζητά ξανά τη ψήφο των προσφύγων Αμμοχωστιανών, μετά από τα όσα και τόσα έκαμε στη θητεία του, που λήγει τώρα. Εννοούμε τα κωλοφιλήματα του στον Τουρκοκύπριο παράνομο «δημάρχο» της Αμμοχώστου γιατί, δήθεν, «θα φρόντιζε για την επιστροφή των μόνιμων κατοίκων της πόλης του Ευαγόρα στα σπίτια και τις περιουσίες τους»!

  • Είναι φανερό, ότι στην περίπτωση αυτή δεν μιλούμε για άμετρη αφέλεια και βλακεία, αλλά για τουρκολαγνεία. Για αρρωστημένη κατάσταση, η οποία, σε κάθε φιέστα του Γαλανού με τον «δήμαρχο» για δήθεν επιστροφή, πρόσβαλλε ασύστολα και εξέθετε ανεπανόρθωτα τον κάθε Αμμοχωστιανό.

ΑΝ είναι δυνατό δηλαδή, ένας Τούρκος, και μάλιστα ψευδοδήμαρχος μιας κατεχόμενης πόλης μας, να…«αγωνίζεται» να επιστρέψουν οι Έλληνες νόμιμοι κάτοικοί της στην πόλη, οπότε αυτόματα θα χάσει και τη θέση που ο Αττίλας του παραχώρησε, παρά πάντα διεθνή νόμο και κανονισμό.

ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ, λοιπόν, με τον Τούρκο «δήμαρχο» ο Αλέξης μας, σαν τα καλύτερα φιλαράκια και σαν οι πλέον αγαπημένοι καρντάσηδες. συναντώντο, μιλούσαν, συναγελάζονταν και…προγραμμάτιζαν την επιστροφή των κατοίκων της Αμμοχώστου! Ήταν, τόσο σίγουρος, μάλιστα, γι’ αυτό ο Αλεξάκης, που μπροστά στις τηλεοράσεις γελούσαν και τ’ αφτιά του! Πήγαινε με το φίλο του ψευτοδήμαρχο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξωρινού και έκαναν λειτουργίες και ο Αλέξης μας δεν έκρυβε την ικανοποίηση και την ανυπόκριτη χαρά του για τις παραστάσεις αυτές, που μόνο τους Τούρκους βοηθούσαν, αφού βοηθούσαν τα σχέδιά τους να δώσουν ψεύτικες εντυπώσεις για το ποια ακριβώς είναι σήμερα η κατάσταση στην Κύπρο. Και το «κερασάκι στην τούρτα» σε κάθε τέτοια παράσταση, οι φιλοφρονήσεις και οι εδαφιαίες επικύψεις του Αλέξη μπροστά στον μουφτή!

ΕΙΔΑΜΕ, βέβαια – και πρώτος ο Αλεξάκης – ότι «άνθρακες ο θησαυρός». Η «βοήθεια» και «συμπαράσταση» του Τούρκου «δημάρχου» αποτελούσαν όνειρο παρόμοιου εκείνου της…61 τ’ Αούστου! Ο Τούρκος χρησιμοποιούσε απλώς τον Αλεξάκη για προώθηση των σατανικών του σχεδίων, όμως αυτός ατού! Από αφέλεια; Από βλακεία; Όχι, κάτι παραπάνω. Και τώρα, σαν «κόττα ρεπανάκης» , επανέρχεται φουριόζος και άνευ τσίππας ο Αλεξάκης και ζητά τις ψήφους των Αμμοχωστιανών για να πετύχει επανεκλογή του στη θέση του δημάρχου, διότι, κατά την κυπριακή, «τα φρούτα πο’ χουν πέρασιν πολλήν στην Μπανανία/ εν, δυστυχώς, το βόλεμαν τζιαι η τσιεκκολαγνεία!..

ΔΕΝ νομίζουμε πως χρειάζεται να γράψουμε κι άλλα, για ν’ αντιληφθεί ο κάθε Αμμοχωστιανός ότι πρέπει να δείξει ράχη στον Αλεξάκη. Κανένας να μην τον ψηφίσει στις 18 του Δεκέμβρη. Να τον μαυρίσουν όλοι, όπως το αξίζει. Για να μπορεί έτσι να συνεχίσει το… «ιεραποστολικό» έργο του με τον φίλο του ψευτοδήμαρχο, για «επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και επανένωση σε μια κοινή πατρίδα», που για τους Τούρκους σημαίνει δύο χωριστά κράτη σε πρώτο στάδιο και σε πλήρη κατάληψη όλης της Κύπρου «άμαν τύχει να ούμε!..»

ΑΥΤΑ με τον Αλεξάκη Αμμοχωστιανοί. Η «μπάλα» τώρα είναι στα πόδια σας. Κρατάτε και το κρέας και το μαχαίρι. Δουλειά λοιπόν στο σιέριν σας στες 18…

ΣΚΩΠΤΙΚΟΣ

2.12.2016

This entry was posted in ΣΑΤΙΡΑ. Bookmark the permalink.