Δωρεάν Summer School στην Τσακκίστρα

Ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελής προσφορά θριάμβευσαν, με την επαινετή πρωτοβουλία δυο ταλαντούχων νέων του χωριού.


ΤΟ να θέλεις να κάνεις κάτι, είναι σημαντικό. Η υλοποίησή του, όμως, είναι εκείνη που έχει τη μεγάλη σημασία, οπότε αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους δημιουργούς του.
ΕΝΑ τέτοιο μπράβο αξίζει σε δυο εξελίξιμους πτυχιούχους του χωριού Τσακκίστρα, οι οποίοι τιμούν αυτή την περίοδο τη μικρή και πανέμορφη κοινότητά τους, με τη λειτουργία «Καλοκαιρινού Σχολείου», πάνω σε εντελώς εθελοντική βάση. Δωρεάν, μάλιστα, για όλα τα παιδιά, γεγονός που αποτελεί και την κορύφωση της προσφοράς. Της ανιδιοτελούς προσφοράς, χωρίς όρια και φραγμούς.
ΤΟ Σχολείο «στήθηκε» στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου, εξοπλίστηκε από το Συμβούλιο και λειτουργεί καθημερινά από τις εννιά το πρωί μέχρι και τις 2.30 το απόγευμα. Ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και τις 24 Αυγούστου. Σ’ αυτό ξεκίνησαν να φοιτούν περί τα 10 παιδιά από την Τσακκίστρα και τον γειτονικό Κάμπο, ευπρόσδεκτα όμως είναι και παιδιά αποδήμων, αλλά και ξένων οι οποίοι θα θελήσουν να κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή.
ΟΙ συντονιστές-εκπαιδευτές του Σχολείου, Μάριος Ορφανίδης και Μαρία Παπαγεωργίου, ζουν και δημιουργούν καθημερινά μαζί με τα παιδιά σ’ ένα ευχάριστο και αποδοτικό περιβάλλον. Όπως οι ίδιοι τονίζουν, η πρωτοβουλία τους «εντάσσεται αποκλειστικά στα πλαίσια του εθελοντισμού, με στόχο να καλλιεργηθεί στα παιδιά η αξία του μέσω του ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού περιβάλλοντος».
ΤΑ εργαστήρια που λειτουργούν στα πλαίσια του Σχολείου, αφορούν ευρύ κύκλο θεμάτων, πολλαπλώς επωφελών για το κάθε παιδί: Χειροτεχνία, ζωγραφική, κηπουρική, μαγειρική, θέατρο, μουσική, τραγούδι, αστροπαρατήρηση, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, Αγγλικά γεωγραφία, γνωριμία με το χωριό και καθαριότητά του, ενώ το κλείσιμο του «Σχολείου» θα συνδυαστεί με εκδρομή των παιδιών.
ΜΙΑ τέτοια ιδιωτική πρωτοβουλία σε μια κοινότητα της ορεινής μας υπαίθρου, με κατοίκους που δεν ξεπερνούν τους 100, με πενιχρά μάλιστα μέσα, πέραν από την ωφέλειά της, αποτελεί κι ένα ισχυρό χαστούκι προς το επίσημο κράτος, το οποίο ποτέ δεν έθεσε στις προτεραιότητές του τα προβλήματα και την ανάπτυξη της υπαίθρου.
Η Μουσική Βραδιά, στις 18 Αυγούστου
ΜΕ εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την 4η ετήσια Μουσική Βραδιά Τσακκίστρας, την οποία οργανώνουν οι κάτοικοι και απόδημοι Του χωριού. Η φετινή εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 18 Αυγούστου.
ΑΠΟΤΕΛΕΙ το κύριο καλοκαιρινό γεγονός του χωριού και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων προσώπων-κατοίκων, αποδήμων και ξένων. Το αντίτιμο για τη συμμετοχή είναι μόνο 5 ευρώ, που περιλαμβάνει πλούσιο φαγητό, μουσική και διασκέδαση. Η εθελοντική προσφορά θριαμβεύει κι στην περίπτωση αυτή, ‘όπως και η προσφορά φαγώσιμων, ποτών και άλλων χρειωδών από εταιρίες και φίλους της Τσακκίστρας.
ΛΟΓΩ του περιορισμένου χώρου που γίνεται η Μουσική Βραδιά, γίνονται προκρατήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κοινοτικό Συμβούλιο.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

nikospa.wordpress.com

 

Advertisements
This entry was posted in ΑΡΘΡΑ. Bookmark the permalink.