Παγκόσμια πατέντα Προεδρικού και βροχή δισεκατομμυρίων

ΣYΜΙΟΣ: Θα κάμει τζιαι την θάλασσαν πλακόστρωτον ο Αναστασιάδης, ρε παιθκιά! Ου, αχ, αχ, χι, χι χι,χι,χι χι, χοxoxoooo!..

Η ΒΡΟΧΗ εκατοντάδων εκατομμυρίων που πέρασε τον τελευταίο καιρό από τις άλλες επαρχίες, έφτασε και στη Λευκωσία. Σαν βροχοθύελλα ήταν. Συνολικά 420 εκατ. έβρεξε με τις εξαγγελίες του ο Πρόεδρος. Αν προσθέσουμε όλες τις εξαγγελίες που έχει κάνει στις διάφορες επαρχίες και άλλες που είχαν γενικότερο χαρακτήρα και όχι τοπικό, πρέπει να άγγιξε τα 2 δισεκατομμύρια το πρόσφατο διάστημα! Βεβαίως, ανάμεσα στις εξαγγελίες περιλαμβάνονται και κάποιες, που πιθανότατα θα παραμείνουν στα χαρτιά (τύπου τελεφερίκ). Ή που θα υλοποιηθούν από άλλη κυβέρνηση σε δέκα χρόνια. Υπάρχουν και αρκετές που αποτελούν νεκρανάσταση έργων, όπως ο περιβόητος περιμετρικός δρόμος της Λευκωσίας. Η πολιτική απόφαση κατασκευής του λήφθηκε το 1998 (!) αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ διότι επηρέαζε συμφέροντα πολλών.

ΕΚΕΙ που πρέπει να υποκλιθούμε στο Προεδρικό, είναι η… εξαιρετική στόχευση κάποιων έργων. Όπως το ένα εκατομμύριο που εξήγγειλε για το Μέλαθρον Αγωνιστών. Όπου μπορεί να γίνεται εξαιρετικό έργο, όμως, η εξαγγελία την δεδομένη στιγμή είναι της λογικής «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Ποιοι είναι οι πλέον απογοητευμένοι στην παράταξη του ΔΗΣΥ; Όσοι έχουν εξοργιστεί από τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του Προέδρου και των συν αυτώ, τύπου «κόπηκε ο ομφάλιος λώρος», «οι επισκέπτες εξ Ελλάδος», «μόνο πολιτισμικοί οι δεσμοί με την Ελλάδα» και άλλες. Το κερασάκι στην τούρτα για όλους αυτούς ήταν η ταπεινωτική στάση Προεδρικού και Πινδάρου στην υπόθεση του ενωτικού δημοψηφίσματος. Πολλοί αγωνιστές του 1955-59 περιλαμβάνονται στους πλέον απογοητευμένους. Γι’ αυτό το Προεδρικό ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα τον τελευταίο καιρό με τιμές σε στελέχη των αγωνιστών, συχνές επισκέψεις σε εθνικόφρονα σωματεία και προχθές, στήριξη του Μελάθρου.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ότι κατά συρροή εξαγγελίες γίνονται ενίοτε από τις κυβερνήσεις. Πλην, όμως, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια σοβαρή ιδιαιτερότητα. Η οποία άπτεται της πολιτικής ηθικής και του σεβασμού των ανθρώπων τούτου του τόπου. Επί τεσσεράμισι χρόνια ο Χάρης Γεωργιάδης παρίστανε το σκληρό έναντι όσων διεκδικούσαν την επίλυση προβλημάτων ή την διενέργεια έργων. Τα πρώτα χρόνια καλυπτόταν πίσω από την Τρόικα. Στη συνέχεια, εμφανιζόταν με το προσωπείο τσάρου και με «άτεγκτο» ύφος προειδοποιούσε ότι «δεν θα επιστρέψουμε στα παλιά».

ΠΑΡΑΕΙΣΤΡΕΨΑΜΕ, όμως, Χάρη μου. Με μεθόδους παλαιομοδίτικες και απορριπτέες από το λαό. Ξεπεράσατε, μάλιστα, κατά πολύ τους προκατόχους σας. Διότι είναι ηλίου φαεινότερον, ότι μάζευες εκατομμύρια τα προηγούμενα χρόνια. Για να τα παραδώσεις στον Πρόεδρο σου, ώστε να μπορεί λίγους μήνες πριν τις εκλογές να τα αραδιάζει σε κάθε πόλη και χωριό. Σε κάθε στροφή, όπου μπορεί να περιμένουν κάποιοι με ένα πρόβλημα και κάποιο αίτημα. Σαφώς και δεν είναι έγκλημα η εκτέλεση έργων ή η επίλυση προβλημάτων διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Είναι, ωστόσο, έγκλημα όταν αυτό γίνεται με εξόφθαλμο ψηφοθηρικό τρόπο.

ΕΙΝΑΙ εγκληματικότερο όταν γίνεται σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών στα προηγούμενα τεσσεράμισι χρόνια.
Διότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφέθηκαν χιλιάδες ασθενείς σε μακρύτατες λίστες αναμονής να παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα μέχρι να έρθει η σειρά τους να εξεταστούν μετά από κάποια χρόνια! Αφέθηκαν χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί να λιώνουν σε τάξεις που μοιάζουν με φούρνους, αφού, όντας στην τρίτη μετά Χριστόν χιλιετία, δεν είχαν διαθέσιμα κλιματιστικά! Αφέθηκαν ένα σωρό δρόμοι να καταστούν επικίνδυνοι για τους οδηγούς, αφού δεν προγραμματιζόταν έγκαιρη επισκευή τους. Αφέθηκαν χιλιάδες συνταξιούχοι να διαβιούν με συντάξεις πείνας. Και χιλιάδες φτωχοί και άποροι να αγωνίζονται να επιβιώσουν με ψίχουλα. Αφέθηκαν ανάπηροι και άτομα με ειδικές ανάγκες να εκλιπαρούν για ένα συνοδό ή απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να εξυπηρετούν στοιχειώδεις ανάγκες τους.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν έγιναν τυχαία, κύριοι. Αυτοί είστε. Η συμπεριφορά σας αντανακλά την κοινωνική σας αντίληψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προχθεσινή ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Πινδάρου. Πανηγύριζε επειδή τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι μειώθηκε το ποσοστό των Κυπρίων που βρίσκεται μπροστά σε κίνδυνο φτώχειας από 28,1% σε 26,6%!!! Πόση αντοχή απαιτείται να διαθέτει κάποιος για να αντέξει τέτοια πρόκληση! Στον «ενθουσιασμό» του μέσα, ούτε που πρόσεξε ότι έδωσε λάθος αριθμούς. Οι ορθοί είναι ότι από 28,9% μειώθηκε σε 27,7%. Ούτε που πρόσεξε ο άνθρωπος ότι τα στατιστικά δείχνουν ότι περισσότερο από 1 στους 4 Κυπρίους ζουν υπό τον κίνδυνο της φτώχειας! Δύο απλούς αριθμούς πρόσεξε μόνο…

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ έχει ανακαλύψει την παγκόσμια πατέντα της «ευτυχίας»! Έπρεπε να την είχε κατοχυρώσει και όταν βρισκόταν ο Πρόεδρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να την διαμοίραζε στους ηγέτες των άλλων κρατών. Θα μπορούσε ο Γκουτέρες να την εντάξει στις αρχές του Διεθνούς Οργανισμού.
• Τι είναι τεσσεράμισι χρόνια δυστυχίας και ταλαιπωρίας προκειμένου να βρει κάποιος την «ευτυχία». Τι είναι τεσσεράμισι χρόνιας κόλασης προκειμένου να ζήσει κάποιος επί έξι μήνες τον «παράδεισο» της βροχής δισεκατομμυρίων…
Υποκλίνομαι!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ («Φιλελεύθερος» 8/10)

Advertisements
This entry was posted in ΑΡΘΡΑ. Bookmark the permalink.