Φακκούν τέγκιν» Λευκωσία και Λέμπα


ΝΟΜΙΖΑΜΕ πως είναι τα έργα στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία που δεν τελειώνουν, αλλά πέσαμε έξω. Είναι και το Πολιτιστικό χωριό στη Λέμπα της Πάφου που είναι στην ίδια μοίρα, ή, κατά την κυπριακή, «φακκούν τέγκιν»! Η μεν Πλατεία περιμένει τον…αιώνα που θα τελειώσουν τα έργα, το δεν Πολιτιστικό χωριό αναμένει εναγωνίως την έναρξη των εργασιών του, που έχουν οριστεί για το 2017! Έτσι, και καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα εγκαίνια της νέας Πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία θα τα τελέσει αισίως ο…Γιωρκάτζης ο ΣΤ΄ και του Πολ. Χωριού Λέμπας, ο…νέος βασιλιάς της Πάφου Αγαπήνορας ο 11ος!
ΤΟ ωραίο με τη Λέμπα, είναι ότι οι αρχιτέκτονες του έργου έχουν βραβευτεί για το έργο τους, αλλά να το δουν τελειωμένο δεν έχουν μέλλον! Το πιο ωραίο, όμως, είναι ότι αρχιτέκτονες και Κοινοτικό Συμβούλιο αποποιούνται κάθε ευθύνης για την καθυστέρηση που παρατηρείται και τα φορτώνουν στο κράτος. Το κράτος που ό,τι και να πει κανείς για τα χάλια του είναι χάιδεμα σε καμπούρα στρουθοκάμηλου κόντρη!.
ΠΑΜΕ καλά, λοιπόν..Σε όλα! Προς κατά…θκιαόλου μεριά! Από ανέκδοτο σε ανέκδοτο και από τσιεσίτιν σε τσιεσίτιν! Ώχχο, μάνα μου!..
(«Κυπριακό Ποντίκι», 28.7.2017)

 

 

Advertisements
This entry was posted in ΑΡΘΡΑ. Bookmark the permalink.