ΑΚΕΛ, ΕΟΚΑ και αλήθειες, που πρέπει όλοι να ξέρουμε

%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%bb

Τέσσερα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΑΚΕΛ, που πρωταγωνίστησαν στην «αποκατάσταση» των εκτελεσθέντων από την ΕΟΚΑ αριστερών. ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Νίκος Κατσουρίδης, εκπαραθυρωθείς ήδη από το κόμμα, ο νυν Γ.Γ. Άντρος Κυπριανού, ειδικός….ανιχνευτής για το πού πήγε το ποσοστό των 7.1% που έχασε το κόμμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, Δημήτρης Χριστόφιας, που το διάστημα αυτό ακούει στο δικαστήριο από τον Μιλτή τον…εξάψαλμο των 22 εκατομμυρίων ευρώ και ο Βενιζέλος Ζαννέτος, τρόφιμος των Κεντρικών Φυλακών. Η φωτογραφία προσφέρεται για προβληματισμό από τα μέλη και τους οπαδούς του ΑΚΕΛ, μαζί και την δικαίως αγανακτούσαν «Θύρα 9» των φανατικών  και πιστών οπαδών της Ομόνοιας, «που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι». Ποιος θα τους δώσει μια εξήγηση, για το τι γίνεται;

ΕΝΑ από τα κύρια εργαλεία κατασυκοφάντησης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ από το ΑΚΕΛ , στα πλαίσια της προδοτικής στάσης του κόμματος απέναντι στο έπος του 1955-59, είναι το ψέμα. Μια πολύ γνωστή τακτική για τα σταγονίδια του κομμουνισμού ή ό,τι έμεινε, αν έμεινε, από αυτόν. («Σταγονίδια», μια λέξη προσφιλής στον «ιστορικό» συνταξιούχο κορυφαίο δημοσιογράφο του ΡΙΚ, Κώστα Γενάρη).

ΚΑΙ ένα από τα μεγάλα ψέματα ου ΑΚΕΛ, είναι και οι αστήρικτοι ισχυρισμοί για τους δήθεν «δολοφονηθέντες αριστερούς από τους μασκοφόρους του Γρίβα». Μια εφεύρεση που σερβιρίστηκε από τα μαγειρεία του ΑΚΕΛ πολλά χρόνια μετά τη λήξη του αγώνα της ΕΟΚΑ, με «κερασάκι» στην τούρτα» τη δήθεν «αποκατάσταση» των εκτελεσθέντων, από την Κυβέρνηση Χριστόφια, το 2012. «Αποκατάσταση», που μόνο στη φαντασία των δημιουργών της υπάρχει, αφού όλοι οι άλλοι στην Κύπρο την θεωρούν γελοία και ως μη γενόμενη. (Στ’ αλήθεια, πόσοι τη θυμούνται ακόμα;) Με περισσότερο αγανακτισμένους για την περίπτωση αυτή τους συγγενείς των εκτελεσθέντων κομμουνιστών, για τα έργα και τις ημέρες των οποίων έδωσαν κατά καιρούς στοιχεία οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ.

ΟΝΤΩΣ αγανακτισμένοι και με το δίκαιό τους οι συγγενείς, αφού και όσοι δεν ήξεραν στην Κύπρο για τις εκτελέσεις κομμουνιστών, έμαθαν με την «ηρωική αποκατάσταση». Και ξέρουν τώρα τα πάντα και τα λένε. Το ξέρουν και οι νέοι του ΑΚΕΛ, που, ελεύθεροι πια, μπορούν να διαβάσουν και να ακούν ό,τι θέλουν και να αναζητούν την αλήθεια χωρίς παρωπίδες και μαντριά σε «μορφωτικούς συλλόγους» και ακτίβ.

ΠΙΟ κάτω, ένα αποκαλυπτικό άρθρο του κ. Φώτη Παπαφώτη, τομεάρχη Καρπασίας επί ΕΟΚΑ, με λεπτομέρειες της όλης συνωμοσίας του ΑΚΕΛ να αναδείξει έναν ψέμα του, με μόνο σκοπό να αποκαταστήσει το όνομά του για όσα έπραξε σε βάρος του αγώνα . Ο Θεός, όμως, παρόλο που ο Χριστόφιας δηλώνει άθεος, έβαλε το χέρι Του και τον φώτισε να παραδεχθεί την αλήθεια: Ότι είναι για το κόμμα που έγινε ό,τι έγινε! (Το κόμμα τζιαι τ’ αμμάθκια σας ρεεεεεε!)

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ολόκληρο το άρθρο Παπαφώτη:

«Tο AKEΛ για 35 ολόκληρα χρόνια από τη λήξη του αγώνα ΔEN ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα των θυμάτων της προδοτικής πολιτικής του. Aν ενδιεφέρετο πραγματικά για την “αποκατάστασή” τους, υπήρχε όλη η άνεση να θέσει το θέμα για τους ακόλουθους λόγους:

Πρώτον, μετείχε ή ήταν πλάι στις τρεις κυβερνήσεις της περιόδου αυτής: του Mακαρίου, του Kυπριανού και του Bασιλείου.

Δεύτερον, ο Mακάριος ήταν ο πολιτικός ηγέτης της EOKA και ο Διγενής ο Aρχηγός της. Mέχρι τον Γενάρη του 1974 ζούσαν και οι δύο.

Tρίτον, ο Mακάριος, όπως λέγει το AKEΛ, εζήτησε επιτακτικά από τον Διγενή «να σταματήσει τις πολιτικές δολοφονίες των αριστερών». Eπομένως ήταν ουρανοκατέβατη η ευκαιρία για το AKEΛ, να έθετε το θέμα στον Mακάριο και υπό τις δύο ιδιότητές του: του Πολιτικού Hγέτη της EOKA και του Προέδρου της Πολιτείας. Tο AKEΛ, όμως, ΔEN το έθεσε. ΓIATI; H απάντηση είναι απλή:

  • Γιατί τότε ήταν εξουσία και δεν είχε ανάγκη να εκμεταλλευθεί τα θύματά του και τον πόνο των συγγενών τους. Όταν βρέθηκε στην αντιπολίτευση, θυμήθηκε το «χρέος» του. Kαι μια από τις ενέργειές του, ήταν να κτίσει «βήμα εκστρατείας» για αποκατάσταση του δικού του ονόματος!… Όχι των θυμάτων της πολιτικής του!. Kαι φρόντισε να ιδρυθεί “Σύνδεσμος Συγγενών Δολοφονηθέντων για τα αριστερά τους φρονήματα”!

Μόνο όταν βρέθηκε εκτός εξουσίας, και για να προστατεύσει τον εαυτό του και αποκαταστήσει το δικό του όνομα, θυμήθηκε τα τραγικά θύματα της πολιτικής του και άρχισε να χύνει κροκοδείλια δάκρυα γι’ αυτά!. Πρώτα, βλέπετε, το κόμμα και ύστερα τα θύματά του και οι συγγενείς τους!..

Tο AKEΛ δεν συνάντησε, φυσικά, καμιά δυσκολία στη δημιουργία του  «Συνδέσμου Συγγενών». Eκεί που δυσκολεύτηκε πάρα-πάρα πολύ, ήταν στην κατασκευή του καταλόγου των θυμάτων του! Aς ρίξουμε, λοιπόν, μια πολύ γρήγορη ματιά στην «επιχείρηση κατασκευής του καταλόγου»:

  1. Tην 1ην Iουλίου 1988, ο τότε Γ.Γ. του AKEΛ Δημήτρης Χριστόφιας, δεν ήταν σε θέση να πει ποιους, ή έστω πόσους «εδολοφόνησαν οι μασκοφόροι φασίστες του Γρίβα». Γι’αυτό και μίλησε για «δεκάδες στελέχη της Aριστεράς, άνδρες, γυναίκες και νέα παιδιά ακόμα»!
  2. Tο 1996, ο κατάλογος περιλάμβανε 19 πρόσωπα. Τα τρία εκτελέστηκαν μετά τη λήξη του Aγώνα! Για άλλους τρεις δεν αναφέρεται ημερομηνία εκτέλεσής τους και για έναν δεν αναγράφεται ούτε ο τόπος καταγωγής του, ούτε ο τόπος εκτέλεσής του!
  3. Tο 1997 ο κατάλογος περιλάμβανε 20 πρόσωπα. Το ένα που προστέθηκε εκτελέστηκε στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα που εκτελέστηκε και κάποιος άλλος, που ήταν στον κατάλογο του 1996!
  4. Στις 19/6/1998, η «XAPAYΓH», εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ, δημοσίευσε κατάλογο 20 εκτελεσθέντων. Όμως, από αυτόν αφαιρέθηκαν τρεις από τον κατάλογο του 1997, αλλά προστέθηκαν άλλοι τρεις!
  5. Tο 2002, ο κατάλογος είχε 23. Kαι ο τελευταίος (;) αυτός κατάλογος έχει διαφορές από εκείνον που ανακοίνωσε ο Γ.Γ. του AKEΛ και δημοσιεύθηκε στη “XAPAYΓH” στις 18.6.1998. Oι αλχημείες των μαγείρων του AKEΛ δεν έχουν τέλος. Aφαιρείται ένας και προστίθενται 4 στον κατάλογο του 1998!.

Τι αποδεικνύει η περιπέτεια «κατασκευής του καταλόγου»;

  • Ότι το AKEΛ ουδέποτε ενδιαφέρθηκε πραγματικά για “αποκατάσταση” των θυμάτων της πολιτικής του. Mέλημά του κύριο και έγνοια του βασική, ήταν και παραμένει η απενοχοποίησή του από την κατηγορία της προδοσίας του Aγώνα της EOKA και ως εργαλείο σ’ αυτή του την αγωνιώδη προσπάθεια, χρησιμοποιεί τα θύματά του και τους συγγενείς τους.

Aυτή την πικρή αλήθεια ομολόγησε ο ίδιος ο Γ.Γ. του AKEΛ Χριστόφιας, όταν δήλωνε στις 15 Mαΐου 2000: «Eμείς ως AKEΛ, θα επιμένουμε στη δικαίωση των συντρόφων μας. Eίναι χρέος μας προς τους ίδιους και τις οικογένειες που άφησαν πίσω τους. Eίναι πρώτιστα χρέος μας προς το ίδιο το κόμμα μας, που συκοφαντήθηκε, λοιδορήθηκε και συκοφαντείται ακόμα από μικρόψυχους αρνητές της δικής του τεράστιας προσφοράς στον αντιστασιακό αγώνα του λαού μας»!

(Φώτης Παπαφώτης, 2005).

ΣΗΜ: Όσοι αμφιβάλλεται για.. «την τεράστια προσφορά του ΑΚΕΛ κατά τον αντιστασιακό αγώνα» (!), με βάση τον ισχυρισμό Χριστόφια, δεν έχετε παρά να αναζητήσετε το βιβλίο «Να ζητήσουν συγνώμη Χριστόφιας και ΑΚΕΛ από το λαό και την ΕΟΚΑ» ( Έκδοση 2013).

ΑΝΤΙΚΟΜ

21.9.2016

Advertisements
This entry was posted in ΑΡΘΡΑ. Bookmark the permalink.